Andra inlägget

Hej där.
En kompis frågade hur jag får dagarna att gå i dessa tider utan besök och mestadels uselt väder. Jag har ju skrivit om en vecka i mitt liv tidigare  men tänkte att det kunde vara intressant, mest för egen del att bryta ned det och verkligen ta med allt jag gör.
Jag hann måndag till onsdag innan jag blev så uttråkad  på mig själv så jag var på väg att beställa starkare antidepressiva. Eller så kunde jag bett GW Persson läsa in texten till ljudbok och dela ut till personer med sömnsvårigheter. Enformiga dagar men så är det nog för många just nu.
På torsdag blev det i alla fall lite action då ASIH kom på veckobesöket och bytte ut min knapp/kateterkoppling i magen, den jag har om jag om jag behöver få medicin
eller mat / vätska på annat sätt än via munnen.
Jag lyckades dock snacka mig ur byte av urinkateter vilket jag inte var sådär jättetänd på.
Lite mer positivt hände på lördag då Sundsvalls Tidning hade ett rätt stort reportage om mig och ALS och där även Stiftelsen nämndes. Misstänker att det blir mina 15 Minutes of fame men det är i så fall något viktigt att bli uppmärksammad för. Jag kunde ju blivit Baren-Henrik eller Han som snubblade på bollen när han hade chansen att skjuta Sverige till VM-guld….
Stort tack till Irene Hedblom på Mittmedia som tog sig tid att skriva, ringa mig och hjälpa till med allt sprida information om sjukdomen.
….Och just det. Timrå IK leder fortfarande serien i stor stil 🙂

21 svar på ”Andra inlägget”

 1. Tack igen Henrik för att du delar med dig av din verklighet som ger perspektiv på livet. Underbar humor i dåliga stunder kan nog hjälpa även oss andra att tackla våra svårigheter. Kram !

  Svara
 2. Du kan skriva om något så tufft på ett sätt så jag ändå sitter och ler. Du har humor! Kämpa vidare! Kram till dig och familjen

  Svara
 3. Tack Henrik. Du hittar positiva saker i allt. En härlig gåva, precis som din humor…..
  ’Eller så kunde jag bett GW Persson läsa in texten till ljudbok och dela ut till personer med sömnsvårigheter.’🤣🤣🤣

  Svara
 4. Älskar din distans, ironi och humor.. Det skulle kunna bli en ruggigt bra bok, men uppläsare skulle nog helst vara ngn annan än GW..
  Heja dig!!

  Svara
 5. Har ju alltid varit imponerad av dig Henke, men det blir bara mer och mer. Tänk om alla människor hade samma inställning som du!
  Ha det så bra du kan!

  Svara
 6. Tack Henrik för ett härligt inlägg med glimten i ögat! Du levererar som alltid!
  Jag funderar… hur var du som person innan ALS? Har du själv eller dina anhöriga märkt någon skillnad?
  Jag är bara nyfiken… funderade på min pappa häromdagen och hur han var före och efter ALS. Innan var han ofta stressad, tuggade tuggummi sådär irriterande fort och med öppen mun när han var nervös, hade svårt att visa djupa känslor, väldigt rastlös och värderade tid för sig själv väldigt högt. Med ALS kom ju sen ett helt nytt liv för honom. Han insåg rätt snabbt att det han hade stressat över i sitt liv inte hade någon betydelse. Han fick lära sig leva med att i princip aldrig vara ensam, det blev viktigt för honom att visa hur han kände, både kring sig själv och hur han kände inför andra. Vi pratade om det med honom.. min syster och jag. Vilken otrolig resa han gjorde i sin personlighet. Humorn hade han likt dig med sig. Den fanns både innan och efter ALS. Men med ALS blev han märkligt nog bättre på att visa känslor och hantera känslor. Innan ALS var han rätt petig med att t.ex. fjärrkontrollen till TV:n låg på en viss plats och på ett visst sätt. Sen kunde han inte själv styra vart den hamnade eller hur den låg. Säkert frustrerande som f*n men han fixade det och dessutom med ett nyfunnet lugn. Tro det eller ej men enligt mig så utvecklades hans personlighet till det bättre. Sen hade jag föredragit hans nervösa tuggande på tuggummi framför ALS alla dagar i veckan, men nu när det inte var något jag kunde välja… Jag är så imponerad av honom och av dig som på nåt sätt visar vägen i hur man bör vara som människa och vad som är viktigt. Tack för det! 🙏

  Svara
  • Tack Linda det var riktigt intressant att läsa.

   Jag har nog gjort en liknande resa och är det
   ok om jag använder svaret till kommande inlägg?

   Hoppas som vanligt att allt är bra med dig

   Svara
   • Hej Henrik,

    Självklart, ser fram emot ett svar i kommande inlägg. 🙏😀
    Jag förstår ju att min fråga inte går att besvara med en kort mening och jag vet ju också hur tufft det var för pappa att skriva med ögonen. Jag minns att det tog ett bra tag för honom att skriva även en kortare text med ögonen. …Sen hjälpte det ju inte att tålamod är en bristvara från födsel i min släkt så det blev det inga långa skrifter för min pappa… Du verkar ha begåvats med lite mer tålamod och (no offense pappa i himlen) kanske mer talang för ögonskrift. 😉

    Svara

Lämna en kommentar

Publicerad

Dela

Gå med i vårt nyhetsbrev