Here f***ing we go again

Jaha så jag kan visst inte hålla mig borta från Danderyd / akuten. Ambulans in på onsdag kväll då jag fick problem med att andras pga slem ix hela halsen och samtidigt plötsligt feber så jag bara skakade och knappt kunde prata. Jag borde ha vetat att det kunde hända då jag under några dagar hade haft det svårt att hosta.

Ambulansen kom men jag hade så jobbigt med att kunna andas så en ny ambulans med specialpersonal från IVA mötte upp oss på E18 för att hjälpa till med syrgas mm.

Sedan akuten och EKG en massa blodprov och Coronatest nr 520 typ. Hamnade också i en röntgenmaskin för att kolla lungorna men då ligger man helt plant och har man slem i halsen blir det väldigt jobbigt. Jag brukar inte ha klaustrofobi men nu var det fan halvt panik då jag inte kunde ropa på personalen.

Nåväl jag överlevde det det också och sedan blev jag rullad till mig ett observationsbås i väntan på coronasvaret. Hamnade mellan två farbröder varav den ena höll på att harkla upp inälvorna och den andre larmade konstant så det var lugnt och skönt….

Efter två timmar kommer läkaren och berättar att de hade misslyckats med coronatestet så jag fick göra ett till och vänta ytterligare i två och en halv timme.

Efter att ha blivit ”godkänd” fick jag komma till IVA kl 03 där jag övervakades i väntan på fler provsvar.

Vi hoppar lite framåt men de konstaterade infektion i kroppen och förkylning så det blev antibiotika. Lyckades övertala dem att jag fick åka hem tidigare då jag ville hem till barnen så det var skönt. Måste annars poängtera att personalen på IVA och akuten är helt fantastiska. Så trevliga och duktiga och det är lite galghumor i att en del börjar känna igen mig, till och med läkare från när jag åkte in i februari 2020.

Hemma igen som sagt. Har fortfarande feber på kvällarna och är lite sliten men det värsta är det mentala för man blir lite knäckt och orolig och grubblar för mycket….

 

 

 

Lämna en kommentar

Publicerad

Dela

Gå med i vårt nyhetsbrev