Insamlingar via Facebook Donations

Nu är Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning ansluten till Facebook Donations. Det innebär att du med ett konto på Facebook med några knapptryckningar kan starta din egen insamling. Det går också att skänka pengar direkt via stiftelsens sida på Facebook.

Genom åren har flera enskilda initiativ startats för att samla in pengar till ALS-forskningen. Bland annat har armband pärlats, promenader arrangerats, tävlingar genomförts och bara häromdagen har motorcyklar visats upp. Dessa insamlingar utgör en stor del av stiftelsens intäkter och väcker dessutom en hel del uppmärksamhet kring ALS.

– För oss har det alltid varit viktigt att försöka underlätta för initiativtagare att starta insamlingar. Fördelarna med Facebook Donations är framförallt att det är enkelt och tryggt, berättar Pontus Löfgren som är styrelsesuppleant i Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning.

Med några knapptryck namnger du din insamling, anger ett önskat mål och slutdatum samt beskriver syftet bakom din insamlingskampanj. Givarna betalar med kort och varje öre når fram till stiftelsen, Facebook tar inte ut någon avgift.

– Du kan dessutom lägga till en donationsknapp till ett vanligt inlägg och uppmana vänner att skänka pengar, utan att dra igång en hel insamlingskampanj. Och i samband med din födelsedag kan du be dina vänner att skänka pengar till stiftelsen, som en födelsedagspresent.

Ska själv samla in pengar i sommar

Idag finns de flesta svenskar på Facebook och därför kan insamlingskampanjer på plattformen få stor spridning. Initiativtagaren kan hålla givarna uppdaterade genom att publicera inlägg och vem som helst kan dela insamlingen.

Pontus Löfgren ska själv använda Facebook Donations i sommar:

–  I sommar ska jag cykla från Kanada till Mexiko för att samla in pengar till ALS-forskningen och kommer då att pröva tjänsten.

Hur ser en insamling ut? Kolla Pontus insamling här.

Såhär startar du din egen insamling

  1. Gå in på Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning på Facebook.
  2. Tryck på fliken ”Insamlingar” i den vänstra menyn.
  3. Tryck på knappen ”Samla in pengar”.
  4. Välj ett mål, slutdatum och beskriv varför du vill samla in pengar till ALS-forskning

1 svar på ”Insamlingar via Facebook Donations”

Lämna en kommentar

Publicerad

Dela

Gå med i vårt nyhetsbrev