Pärldag med Fuck ALS!

I lördags samlades ett sextiotal personer i centrala Stockholm för att tillverka armband till initiativet ”Fuck ALS”. Pärldagen arrangerades av Gabriella Waldenström som genom Fuck ALS-armbanden hittills har samlat in 630 000 kronor till Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning.

Alla som deltog under dagen skänkte en slant och många köpte även de armband som tillverkades. Armbanden som blev över kommer att säljas genom Fuck ALS. Dagen resulterade i imponerande 12 000 kronor till ALS-forskningen och totalt tillverkades 230 armband!

Läs mer om Fuck ALS här »

Mer än att samla in pengar
ALS är en relativt ovanlig sjukdom. Många ALS-patienter och anhöriga har därför svårt att komma i kontakt med andra människor med erfarenheter av sjukdomen.

”Det har varit väldigt bra! Jag tycker annars att man pratar väldigt lite om ALS. Det känns bra att träffa folk med samma erfarenheter”, säger Ariyona Eneskjöld som var en av deltagarna på träffen.

Stiftelsen på plats
Från stiftelsens styrelse medverkade Ulrica Dahlberg och Pontus Löfgren. Ulrica Dahlberg berättade om stiftelsens uppkomst, hur den är organiserad och hur bidragen har fördelats under de senaste åren.

Stiftelsen vill rikta ett särskilt tack till Gabriella Waldenström och hennes outtröttliga engagemang mot sjukdomen ALS. Vi vill också tack alla er som deltog och vårdbolaget Assistans i Balans som lånade ut sina lokaler.

Vill du beställa ett eget armband? Besök Fuck ALS på Facebook »

 

Lämna en kommentar

Publicerad

Dela

Gå med i vårt nyhetsbrev