Välgörenhetskonsert för ALS

Välgörenhetskonsert arrangerad av tre gymnasieelever gav runt 80,000 kr till ALS-forskningen!

När en person i gymnasieelevernas by, Röke i norra Skåne, blev sjuk i ALS bestämde de tre tjejerna Saga, Milla och Amanda att arrangera en välgörenhetskonsert till förmån för ALS-forskning. Målet var att samla in 20,000 kr men det passerades fyrfaldigt.

”Det känns helt fantastiskt och överväldigande. Vi trodde aldrig att det skulle gå så bra! 20,000 var vårt mål från början och då trodde vi att vi tog i. Att vi nu har samlat in nästan det fyrdubbla är galet!”, förklarar Saga

I Röke har folk tidigare samlats för att väcka uppmärksamhet och samla in pengar till ALS-forskningen.

”Vi blev också inspirerade av Björn Andreassons insamling ”Fotboll mot ALS” som han höll i somras. Vi valde också att skänka till just ALS eftersom det inte finns något botemedel”, svarar Saga på frågan om hur de fick idén.

380 personer besökte konserten som gymnasieeleverna arrangerat själva och 13 musiker spelade utan ersättning. Varje insamlad krona gick oavkortat till Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning.

”Vi vill tacka alla medverkande, alla fantastiska musiker som ville ställa upp helt gratis. Tack till Björn och alla sponsorer och såklart alla som valde att komma och kolla och skänka pengar till ALS-forskningen genom vår konsert”

Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning är tacksamma för Sagas, Millas och Amandas insats och ger er högsta betyg!

Lämna en kommentar

Publicerad

Dela

Gå med i vårt nyhetsbrev