Om oss

En stiftelse som drivs av ideella krafter

Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning samlar in pengar till förmån för forskning och informationsspridning om den dödliga och obotliga sjukdomen ALS.

Ulla-Carin Lindquist var journalist och nyhetsankare på SVT Rapport och mor till fyra barn. Hon diagnosticerades 2003 på sin 50-årsdag med ALS och kämpade under sjukdomstiden med att föra fram ALS i ljuset genom sin bok ”Ro utan åror” och dokumentären ”Min kamp mot tiden”. Efter hennes bortgång fortsätter Ulla-Carins viktiga arbete genom stiftelsen som samlar in pengar till ALS-forskningen i Ulla-Carins namn.

Vi är en liten och effektiv organisation som gör avtryck

Stiftelsen har sedan starten drivits av ideella krafter. Styrelsen består till huvuddel av familj och vänner till Ulla-Carin och inget arvode utgår till ledamöterna. En liten organisation utan betydande fasta kostnader säkerställer att bidragen från allmänheten når fram till ändamålet.

Vi granskas av Svensk insamlingskontroll

Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning har ett 90-konto, och kontrolleras därmed av Svensk Insamlingskontroll. Enligt deras regler får kostnader för administration och insamling inte överstiga 25 % av organisationens totala årsintäkt. Minst 75 % av intäkterna måste alltså nå fram till ändamålet. Om en organisation inte följer Svensk insamlingskontrolls krav dras 90-kontot in.