Organisation

Vi är Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning

Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning är en liten, ideell och kostnadsmedveten organisation som består av en styrelse, ett kansli, ambassadörer och en vetenskaplig kommitté.

Medarbetare

Emelie Nilsson, generalsekreterare

Emelie är stiftelsens generalsekreterare vilket kan sammanfattas med att hon ansvarar på uppdrag av styrelsen för att leda stiftelsens verksamhet. Emelie är jurist och har hela sitt arbetsliv drivits av att göra skillnad för människor och samhälle. Hon kommer närmast från Cancerfonden där hon ansvarade som chef för privat insamling, dvs privatpersoner som på olika sätt vill skänka en gåva till cancerforskning.

Emelie Nilsson

Catta Lundh, kansliansvarig

Catta är ansvarig över kansliet sedan 2011 och har tidigare
arbetat med bland annat marknadsföring på EF Education och Grey Reklambyrå.

Catharina Lundh

Styrelsen

Styrelsen består främst av människor som kände Ulla-Carin Lindquist personligen och alla strävar efter att hennes önskan ska uppfyllas – att så mycket pengar som möjligt ska nå ALS-forskningen. Därför arbetar styrelsen utan arvode vid sidan av ordinarie arbeten.

Pontus är son till Ulla-Carin och har varit engarerad i stiftelsen sedan 2014. Sommaren 2018 cyklade Pontus från Kanada till Mexiko och samlade in 190,000 kr till ALS-forskning. Pontus är civilekonom och reservofficer.

Ulrica är dotter till Ulla-Carin och grundade stiftelsen som juridikstuderande i Lund 2005.

Paulina var god vän till Ulla-Carin och har varit engagerad i stiftelsen sedan starten. Paulina är även founding partner på kapitalförvaltningsbolaget von Euler & Partners. Paulina är Stiftelsens rådgivare inom kapitalförvaltning.

Olle Löfgren var make till Ulla-Carin. Han arbetar som plastikkirurg och har varit engagerad i stiftelsen sedan start.

Bengt har medverkat i styrelsens arbete sedan 2010. Till vardags arbetar han som departementssekreterare.
 

Ingela är överläkare och docent i neurologi vid Akademiska sjukhuset i Uppsala och tilldelades 2007-års Ulla-Carin Lindquist pris för sin forskning om livskvalitet hos ALS-patienter. Ingela leder ALS-teamet i Uppsala och blev styrelsesuppleant i stiftelsen år 2013

Gabriella WaldenströmGabbi förlorade sin far i ALS 2016. Fyra och ett halvt år senare hade hon samlat in mer än en miljon kronor till ALS-forskningen genom att pärla armband under parollen ”Fuck ALS”. Idag har hon lagt pärlandet åt sidan men hennes engagemang fortsätter i styrelsen. Gabriella arbetar som uppdragschef inom assistans och har studerat idrott & hälsa samt samhällskunskap på Gymnastik och idrottshögskolan.

Ulla-Carins Ambassadörer

Ambassadörerna ska inspirera andra att bättre stödja och förstå ALS-patienter. Ulla-Carins ambassadörer har goda kunskaper och personliga erfarenheter av ALS i sin omgivning. Ambassadörerna medverkar gärna i initiativ och evenemang som syftar till att samla medel för forskningen. Ulla-Carins ambassadörer arbetar ideellt, i nära samverkan med stiftelsens styrelse, för att ge hopp om en bättre framtida behandling av ALS-drabbade.

Björn Andreasson

Björns pappa fick diagnosen våren 2018, ett halvår senare startade han insamlingen Fotboll mot ALS i form av en fotbollsturnering för kompislag i uppblåsbara burar. Idag består insamlingen av flera olika idrottsevenemang så som fotboll-, golf- och padelturneringar. Utöver turneringarna säljer han och familjen Fotboll mot ALS-armband och tröjor samt auktionerar ut signerade fotboll- och hockeytröjor. Till vardags arbetar han med personlig assistans som assistanskoordinator på ett kontor i norra Skåne och jobbar även själv lite extra som personlig assistent.

Granskningskommittén

Granskningskommitténs uppdrag är att tillhandahålla stiftelsens styrelse vetenskaplig expertis som stöd för sina beslut om anslag. Tre forskare från Sverige och Norge finns representerade i granskningskommittén.