Bestig ett berg för forskningen!

10 feb 2023
Insamlingar Nyheter

Tour de ALS är ett internationellt insamlingsevenemang till förmån för ALS-forskning. 8 juni 2023 kommer människor från olika delar av Europa, genom att gå, springa eller cykla, ta sig uppför Mont Ventoux i Frankrike.

Initiativet till Tour du ALS kommer från Nederländerna och arrangör är ALS-stiftelsen Nederländerna men allt fler länder i Europa deltar. 2022 tog sig hundratals deltagare från olika länder sig upp för Mont Ventoux och samlade in mer än 16 miljoner kronor till kampen mot ALS! Från Sverige deltog delar av ett forskningsteam från Karolinska ALS Clinical Research Center och Karolinska Universitetssjukhuset. Alla rörande överens om att det var en fantastiskt givande upplevelse:

– Känslan av att göra det tillsammans var otrolig. ALS-drabbade deltog och deras familjer hejade på, alla hjälpte alla, hejade, stöttade. Känslan var verkligen att vi tar oss an sjukdomen tillsammans. Omgivningen var magisk och det var häftigt att vara högt uppe på berget – men känslan av gemenskap var oslagbar. Vi kan verkligen rekommendera alla som vill att delta.

I år hoppas vi att ännu fler vill engagera sig! Alla kan delta! Med hjälp av anpassade cyklar kan ALS-drabbade delta tillsammans med forskare, vårdpersonal, familj och vänner. Ulla-Carin Lindquist stiftelse för ALS-forskning kommer också delta och finnas med hela vägen, ändå upp till toppen av Mont Ventoux. Tillsammans för en värld utan ALS!

Här kan du läsa mer och anmäla dig: Tour du ALS hemsida. Här kan du också se en film från Tour du ALS 2022: Youtube