Om oss

Ulla-Carin Lindquist

Ulla-Carin Lindquist var journalist och nyhetsankare på SVT Rapport och mor till fyra barn. Hon diagnosticerades 2003 på sin 50-årsdag med ALS och kämpade under sjukdomstiden med att föra fram ALS i ljuset genom sin bok ”Ro utan åror” och dokumentären ”Min kamp mot tiden”.

Ulla-Carin Lindquist

Vårt ändamål

Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning samlar in pengar till förmån för forskning och informationsspridning om den dödliga och obotliga sjukdomen ALS. Stiftelsen har ett 90-konto, och kontrolleras därmed av Svensk Insamlingskontroll. Enligt deras regler får kostnader för administration och insamling inte överstiga 25 % av organisationens totala årsintäkt. Minst 75 % av intäkterna måste alltså nå fram till ändamålet. Om en organisation inte följer Svensk insamlingskontrolls krav dras 90-kontot in.

Man njuter av solnedgången i vinterlandskap

Vi är en tillförlitlig ALS-fond som gör avtryck

En gåva till Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning tar forskningen ett steg närmare en botande behandling av ALS.

En av Sveriges största finansiärer av ALS-forskning

Vi har delat ut mer än 40 miljoner kronor till ALS-forskningen.

Kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll

För att ge dig trygghet i att din gåva når ändamålet.

9 av 10 kronor till ändamålet under de senaste tre åren

Mellan 2020 och 2022 har mer än 90 % av våra intäkter nått fram till ändamålet.

Vi genomför vetenskaplig och ekonomisk uppföljning av anslag

För att säkerställa att din gåva använts på rätt sätt.

Hit går din gåva

Organisation

Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning är en liten, ideell och kostnadsmedveten organisation som består av en generalsekreterare, styrelse och ambassadörer samt en vetenskaplig granksningskommité.

Organisation
Roddbåt i sjö i höstlandskap