Testamentera till ALS-forskningen

Att testamentera är att ge möjligheter åt andra. Genom att inkludera oss i ditt testamente bidrar du till att ta oss ett steg närmare en botande behandling av ALS.

Upprätta online nu

Upprätta ett testamente online i tre enkla steg

För att göra det enkelt för dig att testamentera har vi ett samarbete med Lawly. Med hjälp av deras tjänst kan du enkelt skriva ett personligt anpassat och juridiskt korrekt testamente. Om det uppstår några frågor medan du fyller i testamentet finns deras jurister tillgängliga i chatten. Alla gåvor räknas, och så lite som några procent av din kvarlåtenskap kan göra stor skillnad. Det går bra att testamentera pengar, värdepapper, en fastighet eller andra värdeföremål.

 • 1

  Svara på frågor

  Besvara några enkla frågor om din livssituation och dina önskemål. Ett personligt anpassat testamente skapas.

 • 2

  En jurist upprättar avtalet

  En jurist från Lawly finns med hela vägen och ser till att ditt testamente blir juridiskt korrekt och precis som du vill ha det.

 • 3

  Avtalet levereras

  Ladda ner ditt testamente eller få det hemskickat efter verifiering med Mobilt BankId. Underteckna och bevittna enligt instruktionerna – klart! Upprätta testamente online

Allt fler väljer att inkludera en gåva i sitt testamente

Funderar du också på det? Alla gåvor är välkomna. Så lite som några procent av din kvarlåtenskap kan göra stor skillnad. En gåva i ditt testamente kan vara ett visst belopp, ett föremål eller en andel av din kvarlåtenskap.

En del av kvarlåtenskapen
Värdepapper, aktier eller fonder
Fastigheter och bostadsrätter
Valfritt gåvobelopp
Upprätta online nu

Vanliga frågor om att testamentera online

Vad är ett testamente?

Ett testamente är en handling där du skriver vad som ska hända med din kvarlåtenskap den dag du går bort. Du kan till exempel skriva in att en person eller organisation ska få en särskild sak eller en viss andel av arvet. Du kan också skriva villkor som ska gälla för det som någon ärver.

När bör jag skriva ett testamente?

Många funderar på att skriva ett testamente men känner sig obekväma och tänker att det där gör jag senare. Det är fullt förståeligt. Men ett testamente är bra att ha oavsett ålder. Det kan behövas för olika faser i livet och bör betraktas som ett levande dokument. När du väl upprättat ditt första testamente är det enkelt att sen göra ändringar om omständigheterna förändras för dig och din familj. Det viktigaste är du skriver det nu när du funderar på det, så det blir gjort.

Kan jag skriva ett testamente själv?

Ja, men det är inget en jurist rekommenderar. Vissa saker är det helt enkelt säkrast att ta hjälp av en fackman för att vara säker på att det blir korrekt gjort. Via Lawlys tjänst kan du dessutom vara trygg med att du får ett testamente som är anpassat efter din personliga situation.

Vad kan jag testamentera?

Om du inte har några barn kan du i princip testamentera bort hela arvet efter dig. Om du har barn har de alltid rätt till att få sin laglott. Laglotten är i regel hälften av allt du äger. I ditt testamente kan du fördela dina tillgångar hur du vill. Det kan vara fastigheter, värdepapper, pengar och möbler eller föremål. Kom ihåg att du kan ändra i ditt testamente när du vill, eller skriva ett nytt.

Hur vet jag om testamentet är giltigt?

För att testamentet ska vara giltigt ska det vara korrekt formulerat, underskrivet och bevittnat. Du kan därför påbörja och avsluta ditt testamente i lugn och ro. Uppstår det frågor eller funderingar längst vägen kan du alltid pausa och återuppta senare. Testamentet är inte helt färdigt förrän du skrivit under och fått det bevittnat.

Varför ska jag testamentera till er?

När du testamenterar till Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning ser du till att ditt engagemang för ALS-forskning lever vidare. Vi förstår att du kanske har fler engagemang du känner starkt för. Det är kostnadsfritt att använda verktyget även om du vill ge en gåva till fler organisationer än oss.

Så skriver du ett testamente

Att upprätta ett testamente är ett viktigt steg för att säkerställa att dina ägodelar fördelas enligt dina önskemål. Genom testamentet, kan du vara lugn i vetskapen att dina önskemål kommer att respekteras och att dina nära och kära kommer att vara skyddade.

Om testamenten