Insamlingar till ALS-forskning

En insamling leder inte enbart till finansiering av forskning – den riktar dessutom viktig uppmärksamhet mot ALS.

Så lyckas du med din insamling

Att starta en insamling för ALS-forskning är en fantastisk möjlighet att göra skillnad och bidra till att bekämpa denna svåra sjukdom. Din insamling hjälper till att finansiera viktig forskning, sprida medvetenhet om sjukdomen och ge hopp till dem som är drabbade. Här är våra fem tips för en lyckad insamling:

 • 1

  Gör den personlig

  Skapa en personlig insamlingssida där du lägger upp bilder och beskriver varför du engagerar dig i kampen mot ALS. Genom att dela din historia kommer du att få större engagemang och stöd för din insamling.

 • 2

  Börja med några gåvor från dina närmaste

  Be vänner och familjemedlemmar om de första bidragen, så att andra som besöker din sida ser att det redan finns engagemang. Detta kan uppmuntra fler att delta i och stödja din insamling.

 • 3

  Dela din insamling i sociala medier

  Använd sociala medier som Facebook, Twitter och LinkedIn för att dela din insamlingssida med ditt nätverk. Ju fler personer som ser din insamling, desto större chans att samla in mer pengar.

 • 4

  Uppdatera och involvera dina följare

  Dela regelbundet nyhetsuppdateringar och framsteg på din insamlingssida och i sociala medier. Tacka offentligt dem som donerar och uppmuntra andra att delta. Detta skapar en känsla av gemenskap och engagemang runt din insamling.

 • 5

  Sök företagssponsring

  Kontakta företag och be om sponsring för din insamling. Din arbetsgivare, lojala kunder eller pålitliga leverantörer kan vara intresserade av att stödja din insamling. Ge dem uppmärksamhet genom att nämna dem i nyhetsuppdateringar eller lägg upp deras logotyp på din insamlingssida.

Är du redo att starta din insamling?

Alla insamlingar – stora som små – tar oss närmare en botande behandling av ALS.

Starta din insamling