Digitalt seminarium om ALS den 21 juni

15 jun 2023
Forskning Nyheter

På den internationella ALS-dagen, onsdagen den 21 juni, bjuder ALS Forskning Umeå, i samarbete med Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning och Neuroförbundet, in till ett engagerande digitalt seminarium. Kvällen kommer att vara fylld med populärvetenskaplig information om den senaste ALS-forskningen och pågående kliniska läkemedelsprövningar. Forskare kommer även att besvara frågor som kan skickas in i förväg.

Forskningslandskapet för ALS har förändrats dramatiskt under de senaste fem åren. Avsevärda framsteg har gjorts inom genetik, med forskning om gener som både predisponerar för och motverkar utvecklingen av ALS. Dessutom har antalet läkemedelsprövningar ökat enormt, både i Sverige och internationellt.

Det kan vara utmanande att följa med i alla uppdateringar, och ibland kan informationen bli förvirrande. Därför kommer forskare från Umeå, Uppsala, Stockholm och Göteborg att klargöra den senaste forskningen och besvara frågor från patienter, anhöriga och vårdpersonal.

Välkommen att registrera dig till webbinariet. Du har möjlighet att ställa frågor under registreringen och får sedan ett mail med inbjudan.

Ladda hem programmet här.

Anmälan

Webbinariet hålls den 21 juni klockan 18:00 – 20:30. Följ länken nedan och skicka in dina frågor under registreringen.

Till anmälan