Välgörenhetskonsert för att samla in pengar till ALS-forskning

6 okt 2022
Nyheter

Kända popduon Lili och Susie har ett personligt engagemang kring ALS. Tillsammans med Thord Seger, sjuk i ALS sedan drygt 5 år, anordnar de nu ideellt en konsert för att uppmärksamma, stödja forskningen och de som drabbats av den idag obotliga sjukdomen. På konserten deltar även Micke Syd (Gyllene Tider), Bröderna Rongedal och Suzzie Tapper live med Mats Tärnfors/keyboard, Bosse Lindmark/gitarr och sång, Owe Eriksson/bas och som konferencier Suzanne Axell. Ljud/ljus teknik Einar Steen, Streaming E11EVEN.

För Thord Seger känns det viktigt att engagera sig:

Det är mycket på gång i världen. Jag är själv med i ett forskningsprojekt, min högsta önskan är att forskningen skall komma framåt och hitta något botemedel som kan lindra och bromsa utvecklingen av ALS. Sjukdomen går så obarmhärtigt fort. Jag vill också uppmärksamma ALS och förutsättningarna för sjuka och anhöriga. Politiker, myndigheter och sjukvården behöver förstå hur viktigt det är att man extra snabbt och utan onödig byråkrati behöver få hjälp och stöd.  Inga fler familjer ska behöva genomgå det jag och mina närmaste har gjort.

Lili och Susie har ett starkt engagemang i frågan:

Vår vän Joakim Nordström Ribbing drabbades av ALS. 2018 gjorde vi en gala och uppmärksammade sjukdomen – Joakim var galans eldsjäl och initiativtagare. Han var en otrolig fighter med kärlek till livet, familjen och att förbättra livssituationen för alla som lider av sjukdomen. 2021 gick han bort. Vi gör detta för honom och alla andra som är drabbade av ALS.

Datum söndag den 23 oktober

Insläpp 14.00

Showtime 15.00 -16.45

Plats Biografen Murgrönan, Säbytorg 18, Salem Centrum

Här kan du donera och få dina biljetter: Vidare till Billetto.

Har du inte möjlighet att gå på konserten men vill ändå bidra till insamlingen och stötta ALS-forskningen så går det bra att swisha till nr 123 900 04 98, ange ”KONSERT” i meddelanderutan.

Insamlade medel och intäkterna från biljettförsäljningen går till forskning för att bekämpa och bota sjukdomen ALS, genom Ulla-Carin Lindquist stiftelse för ALS-forskning. Antalet biljetter är begränsat. Först till kvarn gäller.