Vi uppmärksammar testamentesdagen

11 sep 2023
Nyheter

På onsdag uppmärksammas Internationella testamentesdagen över hela världen. Enligt Giva Sverige har närmare 21 procent av alla personer mellan 30 och 65 år skrivit ett testamente, men det är bara 4 procent av dem som har testamenterat till en ideell organisation. Syftet med dagen är att få fler att känna till möjligheten att inkludera ett välgörande ändamål i sitt testamente, och att tacka alla de som redan har gjort det.

Vi är oerhört tacksamma för det förtroende vi får från dem som väljer att inkludera oss i sitt testamente. Alla testamentsgåvor, stora som små, hjälper oss att finansiera livsviktig forskning som tar oss närmare en botande behandling av ALS.

Det är aldrig för tidigt att skriva testamente, men en dag är det för sent. Därför bör alla, oavsett livssituation, upprätta ett testamente. Det går alltid att skriva om, hur många gånger man vill.

Alla gåvor räknas, och så lite som några procent av din kvarlåtenskap kan göra stor skillnad. Det går bra att testamentera pengar, värdepapper, en fastighet eller andra värdeföremål.

Om du har valt att inkludera oss i ditt testamente, vore vi mycket glada om du meddelade oss. Då får vi möjlighet att tacka dig personligen. Din gåva för framtiden bidrar nämligen till att ta oss närmare en botande behandling av ALS.

Ett testamente måste uppfylla vissa formkrav för att vara giltigt. För att göra processen enklare har vi nyligen inlett ett samarbete med Lawly. Med deras digitala tjänst kan du upprätta ett testamente online, med jurister nära till hands via chatt, helt utan kostnad. Det ska vara enkelt att gå från en god tanke till en god handling.

Lär dig mer om testamenten

Är du intresserad av att ge en testamentsgåva till ett ändamål som du brinner för? Lär dig mer om hur du går tillväga för att upprätta ett juridiskt korrekt testamente.

Testamenten