Ambassadörer

Till hjälp i vårt livsviktiga arbete har vi ambassadörer som gör insatser för att öka medvetenheten om ALS. Stiftelsens ambassadörer har alla personliga erfarenheter av ALS i sin omgivning och därmed goda kunskaper om sjukdomen men även om villkoren för drabbade och deras anhöriga. Ambassadörerna arbetar ideellt, i nära samverkan med stiftelsen, i hopp om en bättre framtida behandling av ALS-drabbade.

Sara Hector

Sara Hector tillhör den absolut världseliten av slalomåkare. När hennes mamma Maria fick diagnosen ALS 2015, och efter den första tidens sorg och ovisshet, bestämde sig Sara för att använda sig av sin profession och plattform för att göra skillnad. Bland annat anordnar hon nu varje år skidtävlingen Hector ALS Challenge på Kungsberget. Syftet är att sprida kunskap om ALS och samla in pengar till forskningen.

Mer om Sara
Alpina världsmästaren Sara Hector

Paret Mikael och Frida Backlund

Mikael Backlund (Mickis), NHL-spelaren som är centerforward i Calgary Flames, och hans fru Frida Backlund har ett mångårigt engagemang för ALS. När Frida var 16 år fick hennes mamma diagnosen och tre år senare gick hon bort, bara 49 år gammal. Under åren har Mickis och Frida engagerat sig för att stödja forskningen om ALS, uppmärksamma sjukdomen, och inte minst hjälpa drabbade och deras familjer.

Läs mer om paret Backlund
Mikael och Frida Backlund

Björn Andreasson

Björns pappa fick diagnosen våren 2018, ett halvår senare startade han insamlingen Fotboll mot ALS i form av en fotbollsturnering för kompislag i uppblåsbara burar. Idag består insamlingen av flera olika idrottsevenemang så som fotboll-, golf- och padelturneringar. Utöver turneringarna säljer han och familjen Fotboll mot ALS-armband och tröjor samt auktionerar ut signerade fotboll- och hockeytröjor. Till vardags arbetar han med personlig assistans som assistanskoordinator på ett kontor i norra Skåne och jobbar även själv lite extra som personlig assistent.

Läs mer om Björn
Björn med pappa Ola